Jedan od najstarijih recepata na svijetu jest onaj s Tibeta, gdje je tinktura od češnjaka bila najmoćniji lijek protiv raznih bolesti
ZA ŠTO SE KORISTI TINKTURA OD ČEŠNJAKA?
- Za snižavanje holesterola
- Za jačanje imuniteta i ubrzavanje metabolizma
- Za regulisanje krvnog tlaka
- Protiv astme i plućnih bolesti
- Za liječenje hronične upale sinusa
- Protiv sezonskih alergija
- Protiv gastritisa
- Protiv raznih upala (prirodni antibiotik)
NAPRAVITE TINKTURU OD ČEŠNJAKA
Sastojci:
- 350 g domaćeg češnjaka
- 2 dl medicinskog alkohola
Postupak:
- Češnjak ogulite te ga narežite na komadiće.
- Staklenu teglu s poklopcem dobro operite i prokuhajte.
- Kada se osuši, u nju stavite češnjak te potom alkohol.
- Staklenu teglu zatvorite i spremite u hladnjak.
- Svaki dan je barem jednom promućkajte, ali ostavite je zatvorenu 10 dana.
- Nakon toga, procijedite mješavinu te ju prelijte nazad u staklenu teglu i spremite u hladnjak.
KAKO PITI TINKTURU OD ČEŠNJAKA?
Tinktura se u obliku kapi stavlja u vodu i pije oko 15 minuta prije doručka, ručka i večere.
- 1. dan: 1 kap prije doručka, 2 kapi prije ručka i 3 kapi prije večere.
- 2. dan: 4 kapi prije doručka, 5 kapi prije ručka i 6 kapi prije večere.
- 3. dan: 7 kapi prije doručka, 8 kapi prije ručka i 9 kapi prije večere.
- 4. dan: 10 kapi prije doručka, 11 kapi prije ručka i 12 kapi prije večere.
- 5. dan: 13 kapi prije doručka, 14 kapi prije ručka i 15 kapi prije večere.
- 6. dan: 15 kapi prije doručka, 14 kapi prije ručka i 13 kapi prije večere.
- 7. dan: 12 kapi prije doručka, 11 kapi prije ručka i 10 kapi prije večere.
- 8. dan: 9 kapi prije doručka, 8 kapi prije ručka i 7 kapi prije večere.
- 9. dan: 6 kapi prije doručka, 5 kapi prije ručka i 4 kapi prije večere.
- 10. dan: 3 kapi prije doručka, 2 kapi prije ručka i 1 kap prije večere, piše “Zadovoljna“…