Kako spriječiti infarkt uz pomoć kajenske čili paprike?
Kajenska čili paprika bila je predmet istraživanja mnogih iscjelitelja, među njima i dr. Richarda Schulza. Svi oni su bili zadivljeni ljekovitim svojstvima koja ova sorta paprike posjeduje.
Američki herbalist doktor Christopher u 35 godina karijere zahvaljujući kajenskoj paprici nikad nije izgubio pacijenta koji je doživio infarkt. On je koristio šalicu čaja od kajenske paprike (mala žličica na šalicu vode) za pacijente koji su još bili pri svijesti. Nakon 1 minute, bili su živi i sigurni.
Ono što čini ove tvrdnje još relevantnijima je činjenica da ovi liječnici govore iz osobnog iskustva, a ne iz studija urađenih u kontroliranom okruženju.
Postoji nekoliko načina za liječenje kajenskom paprikom, a neki od njih su posebno učinkoviti.
Najbitnije je da kajenska paprika ima minimalno 90.000 Scoville jedinica po ljestvici za mjerenje ljutine (Scoville Heat Units-SHU). Primjer tako ljutih sorti su Habanero, African Bird, Thai Chi, jamajkanska ljuta paprika, Jalapeño, Scotch Bonet. Potražite je u većim supermarketima, orijentalnim ili bio trgovinama.
U slučaju da blizu imate ovakvu čili papriku, bolesniku trebate dati mješavinu jedne male žličice kajenske paprike pomiješane u čaši vode da popije, naravno, pacijent mora biti pri svijesti i disati.
U slučaju da je osoba u nesvijesti, možete koristiti ekstrakt kajenske paprike, ali imajte na umu da ima minimalno 90.000 Scoville jedinica. Nakapajte bolesniku par kapi ispod jezika.
Kajenska paprika je moćan stimulans, bez opijajućeg efekta. Pojačava puls i dovodi krv u sve dijelove tijela te balansira cirkulaciju. Djeluje hemostatički, instantno zaustavlja krvarenja iz rana i pomaže u oporavku srca.
Upamtite, mnogi iscjelitelji tvrde da nikad nisu izgubili pacijenta prakticirajući navedeni postupak.
Najbolji recept za tinkturu od kajenske paprike prema dr. Schulzu
Tinktura prema sljedećem receptu najbolja je tinktura za hitne slučajeve srčanih udara. Da napomenemo, ne koristiti ljutu papriku već kajensku papriku koja je najpoznatija vrsta čili paprike, a uzgaja se najviše u Indiji i Južnoj Americi. Čili je grmičasto tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mljeveni čili je dvadeset puta ljući od obične paprike jer sadrži mnogo više paprenog alkaloida kapsaicina. Ljutost čilija je obrnuto proporcionalna veličini plodova, pa su tako najmanji plodovi najljući. Nabavite gore opisane vrste.
Sastav:
Prah kajenske paprike
Nekoliko svježih kajenskih papričica
50 – postotni alkohol (neki koriste votku ili jabučni ocat ako ne želite alkohol)
Staklenka zapremnine 1 litre
rukavice
Priprema:
Stavite rukavice (radi ljutine iz čilija).
Na dan mladog mjeseca ¼ staklenke zapremnine 1 l ispunite prahom kajenske paprike. Prelijte s dovoljno alkohola da prekrije prah.
Izblendajte sa strane nekoliko cijelih svježih papričica s dovoljno alkohola da dobijete smjesu nalik umaku.
Dodajte tu smjesu prvoj tako da napunite ¾ staklenke.
Zatim ispunite staklenku do kraja s alkoholom i zatvorite je. Protresite je što češće tokom dana.
Ostavite tinkturu do idućeg punog mjeseca i zatim je procijedite kroz gazu u tamnu bocu.
Želite li super jaku tinkturu procijedite je nakon 3 mjeseca.
Začepite dobro bocu i stavite na tamno i suho mjesto. Traje neograničeno.
Doziranje prema uputama dr. Schulza
Ako je osoba koja je dobila srčani udar (angina pectoris ) ili moždani udar pri svijesti dajte joj 5-10 kapi tinkture. Za 5 minuta ponovite dozu. Nastavite ponavljati tretman do željenog poboljšanja.
Ako je osoba u nesvijesti ukapajte joj ispod jezika 1-3 kapi i počnite s oživljavanjem. Nakon 5 minuta ponovite doziranje. Ponavljajte svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.