Zdravlje

SNIJEG PONOVO ZATRPAO BIH I REGIJU – Kolaps u Sarajevu, na ulicama vlada gotovo haotično stanje

Napisao admin

Zbog sniježnih nanosa jutros su bile na sarajevskim ulicama ogromne gužve, te vlada gotovo haotično stanje


Snijeg (Foto: Cure.ba)

Obilan snijeg koji od jutros pada u Bosni i Hercegovini gotovo je paralizirao dijelove te zemlje, javlja novinar agencije Anadolija.

Istovremeno, snijeg pada i u drugim dijelovima Balkana.

Prema izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u BiH oblačno vrijeme, u južnim i zapadnim područjima sa kišom, a u ostalim dijelovima sa susnježicom i snijegom.

Visina snijega u 7 sati na Bjelašnici bila je 74 centimetra, na Kupresu 20 centimetara, Livnu osam centimetara, a Sarajevu četiri centimetra.

Najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici, i to četiri stepena ispod nule, na Kupresu – 2 stepena Celzijusa, dok je u Stocu i Neumu izmjereno 7 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Kako je izvijestio novinar agencije Anadolija (AA), zbog snježnih nanosa jutros su na sarajevskim ulicama ogromne gužve, te vlada gotovo haotično stanje. Dio vozila gradskog saobraćajnog preuzeća nije aktiviran, što je stvorilo i gužve na autobusnim stajalištima. Na ulicama se desilo više saobraćajnih udesa.

Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutros u nekim dijelovima te zemlje pada slab do umjeren snijeg, a najniža temperatura je izmjerena na Crnom vrhu, šest stepeni ispod nule.

U Hrvatskoj je  pretežno oblačno, u kopnenom području mjestimice sa slabom kišom i snijegom, a u Dalmaciji je, uz kišu, moguć i poneki pljusak s grmljavinom.

“Na sjevernom Jadranu uglavnom suho, a osobito od sredine dana i djelomice sunčano. Puhat će slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, ponegdje i s olujnim udarima. U kopnenom području temperatura zraka većinom između 0 i 5, a na Jadranu 10 i 15 stepeni Celzijusa”, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

U Crnoj Gori će biti pretežno oblačno povremeno sa kišom, saopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

U sjevernim predjelima sa snijegom i kišom, a malo snijega može pasti i u centralnim i višim planinskim predjelima na jugu.

Vjetar slab do umjeren istočni, poslijepodne ili tokom noći umjeren do jak, sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnja temperatura od -3 do 8, najviša dnevna od -2 do 11 stepeni Celzijusa.

Anadolija

Komentari

komentara