Magazin

Bračni par Sandal podržao turskog predsjednika! – EMINA JAHOVIĆ: SA SUPRUGOM MUSTAFOM SANDALOM NA ULICAMA ISTANBULA DALA PODRŠKU ERDOGANU

Napisao admin

Pjevačica Emina Jahović i njen suprug, velika muzička zvijezda Mustafa Sandal u uzavreloj atmosferi koja je dovela Tursku u centar svjetskih dešavanja, izašli su na ulice i protestirali. Još u noći kada je izveden pokušaj državnog udara u ovoj zemlji, bračni par Sandal pružio je podršku aktuelnom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan).


Foto: arhiva

Oni, kao javne ličnosti, i dalje šalju poruku javnosti da su uz predsjednika dok na ulicama mašu zastavama i, kako kažu, brane boje demokratije. Njima su se pridružila i ostala dva člana žirija, koja, uz Eminu i Mustafu, biraju muzičke talente u turskom šouu “Rising Star”.

Bračni par Sandal s članovima žirija “Rising Star”: Brane boje demokratije

Najprije smo Eminu upitali da li se i u kojoj mjeri njen život u gradu na Bosforu promijenio usljed trenutnih dešavanja u Turskoj.  Pjevačica je rado za naš list govorila i o karijeri, daljnjim planovima, braku sa Mustafom, djeci, proširivanju porodice, Sarajevu…

Turski jezik

– Posljednjih mjeseci, u cijeloj Evropi dešavale su se stvari koje su donijele nemir. Sada je najvažnije od svega da se situacija što prije smiri i da se sačuvaju ljudski životi. U svijetu u kojem se svakodnevno dešavaju strašne stvari, svima nam je neophodan mir, što prije – naglašava Emina.  

Sa suprugom Mustafom, u žiriju ste muzičkog takmičenja “Rising Star”. Je li i tokom ljeta šou aktuelan?

– “Rising Star” je tek počeo i narednih mjeseci Mustafa i ja ćemo biti maksimalno angažirani oko njega. U pitanju je ogroman projekt, u koji smo se sa zadovoljstvom upustili, znajući da će biti veoma iscrpljujuće. Svjesno smo se ovog ljeta odrekli odmora, koji smo godinama provodili na brodu, ali smo sigurni da je “Rising Star” vrijedan toga.

 

Utječe li prisustvo Vašeg supruga u istom žiriju na Vas u bilo kom smislu? Je li Vam Mustafa sugerirao nešto, razilaze li se Vaša mišljenja po pitanju takmičara?

– Kada je posao u pitanju, naša mišljenja često su potpuno suprotna i kad god neko od nas radi na nečemu novom, imamo konstruktivne diskusije. Oboje se držimo svog stava, umijemo biti i tvrdoglavi, ali na kraju to uvijek donese dobar rezultat. Sada je ista situacija, samo što se sve to dešava uživo, pred kamerama. Producentima je to bilo zanimljivo, da vide kako ćemo se snaći i ponašati na različitim stranama, hoće li među nama možda biti nekih rasprava. Za sada sve odlično funkcionira i uživamo raditi zajedno. Nadam se da će tako ostati i kada počne prava borba za pronalaženje buduće velike zvijezde.

 

Rekli ste da najveću tremu osjećate zbog turskog jezika. Jeste li sada malo sigurniji?

 

– Tremu zbog jezika imala sam dok nije počela prva emisija. Iako godinama živim u ovoj zemlji i svakodnevno govorim turski, druga stvar je kada treba da pričate pred milionskim auditorijem na jeziku koji vam nije maternji i sve to se emitira uživo. Dakle, nema mjesta za popravke. No, čim je sve počelo, shvatila sam da nemam čega da se plašim. Sada sam mnogo sigurnija, ali je trema i dalje prisutna, kao pred svaki javni nastup.

Ostvarenje snova

Zanimljivo je da, uz sve te poslovne obaveze, stižete provesti dosta vremena i s djecom. Kako?

– Djeca su Mustafi i meni apsolutni prioritet i sve obaveze organiziramo tako da Jaman (Yaman) i Javuz (Yavuz) ne trpe. To nam olakšava činjenica da nismo roditelji s klasičnim radnim vremenom. Svakog jutra ustajem veoma rano, prvi sat posvetim samo sebi, a onda sam, kada ustanu dječaci, mama.

Djeca su Mustafi i Emini apsolutni prioritet

Uživamo u vremenu koje provodimo zajedno i ništa na svijetu ne bih radije radila nego bila s njima. Brojne poslovne obaveze koje svakodnevno imam, što oko muzike, što oko moje kompanije “YaEmina”, gledam da rasporedim tako da nikada nisam dugo odsutna. Vrijeme koje provodimo zajedno, gledamo da bude kvalitetno. Zajedno učimo, igramo se i veoma nam je zabavno.

Kakvi su daljnji planovi po pitanju Vašeg brenda, pripremate li nešto novo?

– Parfemi “Closer” i “Swan City” odlično su se pozicionirali, naišli su na zaista dobar prijem na tržištima širom svijeta na kojima se prodaju i taj uspjeh mi je dao krila da krenem ostvarivati i ostale snove. Posljednjih mjeseci radim na kreiranju make up kolekcije, uz pomoć najvećih profesionalaca iz te oblasti, koji rade za “Dior”, “Chanel”, “Guerlain”, “Estee Lauder”, i zbog toga sa sigurnošću mogu tvrditi da pripremam nešto fenomenalno. Lansiranje novog projekta planirano je pred Novu godinu. A osim make up kolekcije, u pripremi je i novi parfem za žene, kao i moj prvi parfem namijenjen muškarcima.

 

 

estrada.ba

Komentari

komentara