Kosa (Foto: Arhiva)
Pijte ga jer – Sve vrste čajeva korisne su zbog sadržaja antioksidansa. Ipak, zeleni i bijeli čaj se izdvajaju, jer sadrže dvostruko više antioksidansa nego, recimo, crni čaj. Osim ovih korisnih tvari, u njihovom sastavu nalazi se i EGCG (epigalokatehin), vrsta antioksidansa koji štiti kožu od oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunčevih zraka i zagađivača u atmosferi.
Nanesite ga na kosu jer – Čaj može biti odličan preljev za kosu, za naglašavanje prirodnih ili obojenih pramenova. Kamilica osvježava zlatne pramenove, crni čaj smeđu kosu, dok su čaj od šipka i bobičastog voća (generalno, crveni čajevi) sjajni za riđe nijanse. Skuhajte 2,5 dl čaja po izboru i, kada se ohladi, dobro natopite kosu. Stavite kapu za tuširanje, pričekajte petnaest do trideset minuta, a potom isperite vlasi vodom i dalje ih tretirajte na uobičajen način.
vecernji.hr