Sastojci:
Kora: (x3)
3 bjelanjka
3 kašike šećera
50 g mljevenih lješnjaka ili oraha
1/2 kašike brašna
Krema:
1 l mlijeka
9 žumanjaka
100 g šećera
3 kašike brašna
3 pudinga od vanilije
300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima
300g bijele čokolade
250 g margarina
1/2 l vrhnja za šlag
Priprema:
Kore:
Od navedenih sastojaka ispeći kore.
Krema:
Žumanjke, šećer, brašno i pudinge skuhati u mlijeku i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu margarina i mazati kore. Ukrasiti po želji, piše “Stylishinfo“.
U mom receptu ide da se radi:
KORA-KREMA-ŠLAG (x3), ali ja ne stavljam šlag, nego samo na vrh.