Mud cake (Foto: Cure.ba)
Sastojci
500 gr. maslaca ili margarina
400 gr. čokolade za kuvanje
200 gr. šećera
50 gr. čokolade u prahu ili kakao
8 jaja
za glazuru
2 dcl. slatke pavlake
250 gr. čokolade za kuvanje
2 kašike maslaca ili margarina
Priprema
Maslac istopiti sa šećerom i čokoladom u prahu, u vruće dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Izmiješati da postane homogena smjesa i ostaviti da se malo prohladi, da bude mlako kada se dodaju jaja. Jaja umutiti običnom žicom ili mikserom malom brzinom, tek da se razbiju, ne treba da narastu. Umiješati ih u smjesu od čokolade i sipati u dublji kalup za pečenje prečnika 24 cm u koji se na dno stavi papir za pečenje ili folija, a obod se namaže maslacem.
Peći oko 90 minuta na 140 stepeni. Izvaditi iz rerne, nožem odvojiti kolač od oboda kalupa i ostaviti ga tako u kalupu u frizider na tri, četiri sata da se ohladi skroz.
Glazura
Dobro zagrijati slatku pavlaku,skinuti sa šporeta, staviti komadiće čokolade i maslaca , izmiješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturi, preliti preko gotove torte.
Prijatno!
cure.ba