Torta (Foto: Cure.ba)
Sastojci: 200 g keksa, 70 g maslaca, žlica meda, 250 g kupina, 50 g šećera u prahu, 500 g krem-sira, 120 g šećera, vanilin šećer, žličica škrobnog brašna, 160 ml slatkog vrhnja, 3 jaja, žlica limunova soka, 500 g vrhnja
Priprema: Kekse sameljite pa pomiješajte s otopljenim maslacem i medom. Rasporedite u namašćeni kalup za torte. Stavite u hladnjak na pola sata. Kuhajte kupine sa šećerom dok se ne zgusne. Stavite u zamrzivač na jedan sat.
Izmiješajte sir sa šećerom, brašnom i jajima. Dodajte vrhnje i limunov sok te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite na kekse i premažite umakom od kupina. Kalup stavite u duboki lim za pečenje, a u lim ulijte vodu. Pecite na 170°C oko jedan sat i pustite da se ohladi u rerni.
cure.ba