Hrana (foto: cure.ba)
KORISTITE HVATALJKE
Kutlače i raznorazne špahtle odlične su za kuhanje ili prženje hrane mora da se okreće ili struže sa tiganja poput jaja ili palačinki. Za sve ostalo slobodno koristite hvataljke.
ČUVAJTE SVE U PLASTIČNIM POSUDAMA
Plastične posude sasvim dobro čuvaju svježinu vaše hrane, uključujući i bobice i salatu koja je već isjeckana.
INVESTIRAJTE U DVIJE DASKE ZA SJECKANJE HRANE
Jedna od najvećih grešaka koju možete da napravite je da koristite isti nož i dasku za sjeckanje sastojaka.
ZAČINE ZELENE BOJE OBAVEZNO KUPUJTE SVEŽE
S izuzetkom osušenog origana, začinsko bilje je uvijek ukusnije i zdravije svježe.
NE KUPUJTE ZAČINE U TEGLICAMA
Kupovanje začina u staklenim posudicama koštaće vas previše za prilično mizeran učinak. Iako neki začini drže mogu da sačuvaju ukus, većina izgubi glavninu svog šmeka za samo nekoliko dana.
PREKUHANA HRANA JE NAJGORA POČETNIČKA GREŠKA
Majstori u kuhanju uvuhek će reći da se hrana skida sa ringle pruhe nego što je potpuno gotova, da bi pustili unutrašnju temperaturu jela da dovrši posao.
NE DRŽITE VOĆE U FRIŽIDERU
Izuzetak je isključivo bobičasto voće, budući da svim ostalim vrstama voća, poput jabuka, pomorandži, banana i krušaka, frižider “umrtvi” ukus.
cure.ba