Čokoladni muffini (Foto: Cure.ba)
Sastojci
Čokoladni muffini
50g
tamne čokolade
50g
šećera
25g
margarina
125ml
mlijeka
jedan
vanilin šećer
jedno
jaje
150g
oštrog brašna
pola
kašikice praška za pecivo
75g
bijele čokolade
Priprema:
Umutiti šećer i margarin, dodati istopljenu čokoladu, a zatim mlijeko, vaniliju i jaje. Potom usutu brašno, prašak za pecivo i nasjeckanu bijelu čokoladu, kašikom promoješati, ali ne previše.
Podijeliti masu u kalupe za pećnje ili papirne košarice (košarice stavljati po dvije radi čvrstoće), na vrhu izlivene smjese napraviti mali procjep.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta, sve dok se ne dignu i dobju koricu.
Služiti tople ili hladne.
cure.ba