Oslić u tijestu (Foto: Cure.ba)
Sastojci:
60 dag fileta oslića
50 dag lisnatog tijesta
20 dag mrkve
5 dag maslaca
1 kašika brašna
3 dl mlijeka
4 grančice kopra
1 dl vrhnja za kuhanje
sol
papar
Priprema:
ilete oslića operite i posušite.
Lisnato tijesto podijelite na četiri jednaka dijela i tanko razvaljajte.
Na sredinu tijesta stavite naribanu mrkvu, preko mrkve složite filet oslića, posolite, popaprite i prekrijte naribanom mrkvom.
Preklopite lisnato tijesto krajeve dobro stisnite i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 C oko 20-25 min.
U međuvremenu pripremite umak od kopra tako da na zagrijani maslac dodajte kašiku brašna, kratko promiješate i zalijte mlijekom. Posolite, popaprite i pustite da prokuha.
Zatim dodajte sitno nasjeckani kopar i vrhnje i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok umak ne dobije željnu gustoću. Oslića pečenog u tijestu poslužite s umakom od kopra.
cure.ba