punjeni paradajz (foto:cure.ba)
Sastojci
Povrće
7-8 paradajza
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
50 g pirinača
Meso
300 g mlevenog mesa
Začini
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu soli
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica majčine dusice
1 kašičica bosiljak
10-tak listića peršuna
Priprema
1. Izdubiti paradajz i iseći ima kapice.
2.Upržiti sitno seckani crni luka, šargarepu, unutrašnjost paradajza, mleveno meso i pirinač. Posoliti i staviti sve preostale začine. Puniti kašičicom paradajz.
3.A zatim poklopiti kapicom.
4.Naliti vode do polovine paradajza i ostaviti da se krčka 10-tak minuta. Zagrejati rernu i nakon 10 minuta staviti da se malo zapeče. Kada je jelo gotovo na svako parče paradajza staviti lisiće peršuna.
cure.ba