Kuća i hrana

Crveno i ukusno – Punjeni paradajz

Napisao admin

Jako je ukusno, ali najbolje ga jesti kad se ohladi…


punjeni paradajz (foto:cure.ba)

Sastojci 

Povrće

7-8 paradajza

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

50 g pirinača

Meso

300 g mlevenog mesa

Začini

po ukusu suvog biljnog začina

po ukusu soli

2 kašičice aleve paprike

1 kašičica majčine dusice

1 kašičica bosiljak

10-tak listića peršuna

Priprema

1. Izdubiti paradajz i iseći ima kapice.

2.Upržiti sitno seckani crni luka, šargarepu, unutrašnjost paradajza, mleveno meso i pirinač. Posoliti i staviti sve preostale začine. Puniti kašičicom paradajz.

3.A zatim poklopiti kapicom.

4.Naliti vode do polovine paradajza i ostaviti da se krčka 10-tak minuta. Zagrejati rernu i nakon 10 minuta staviti da se malo zapeče. Kada je jelo gotovo na svako parče paradajza staviti lisiće peršuna.

cure.ba

Komentari

komentara