Kuća i hrana

Pljeskavica – Pljeskavica na roštilju ili u tavi

Napisao admin

Pljeskavica je idealna za pripremu na roštilju, a može i na roštilj tavi.


pljeskavica (foto:cure.ba)

Sastojci

40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine

1 manja glavica luka

1 svežanj svježeg peršina

1 grančica mažurana

3 grančice majčine dušice

2 žlice ulja (bolje je ako se koristi maslinovo ulje)

sol i papar po ukusu

Priprema

Luk narezati na sitne kockice i usitniti začinsko bilje. Pomiješati govedinu i svinjetinu, dodati luk i usitnjeno začinsko bilje i sve dobro izmiješati pa posoliti i popariti. Zdjelu u kojoj su pomiješani svi sastojci pokriti plastičnom folijom i ostaviti u hladnjaku 12 sati.

 

Prije pečenja, smjesu razdijeliti na osam jednakih dijelova. Navlaženim rukama oblikovati kuglice koje potom treba formirati u pljeskavice.

 

Pljeskavice peći na jakoj vatri otprilike po četiri minute sa svake strane, nekoliko puta ih okrećući. Poslužiti tople uz salatu, pečeni krumpir ili povrće s roštilja.

cure.ba

Komentari

komentara