pljeskavica (foto:cure.ba)
Sastojci
40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine
1 manja glavica luka
1 svežanj svježeg peršina
1 grančica mažurana
3 grančice majčine dušice
2 žlice ulja (bolje je ako se koristi maslinovo ulje)
sol i papar po ukusu
Priprema
Luk narezati na sitne kockice i usitniti začinsko bilje. Pomiješati govedinu i svinjetinu, dodati luk i usitnjeno začinsko bilje i sve dobro izmiješati pa posoliti i popariti. Zdjelu u kojoj su pomiješani svi sastojci pokriti plastičnom folijom i ostaviti u hladnjaku 12 sati.
Prije pečenja, smjesu razdijeliti na osam jednakih dijelova. Navlaženim rukama oblikovati kuglice koje potom treba formirati u pljeskavice.
Pljeskavice peći na jakoj vatri otprilike po četiri minute sa svake strane, nekoliko puta ih okrećući. Poslužiti tople uz salatu, pečeni krumpir ili povrće s roštilja.
cure.ba