kuglof(foto:cure.ba)
Umutiti 250gr putera i 250gr sećera u prahu. Dodati 5 jaja, jedno po jedno,
50ml ruma ili mlijeka.
Podesiti mikser na najmanju brzinu pa dodati: 250gr.brasna + pola praška za pecivo, 100gr kakao praha, 300gr.narendane čokolade za kuvanje. Na kraju dodati 450 gr višanja (svježih ili smrznutih).
Modlu za kuglof namazati puterom i posuti sa malo brašna. Sipati smjesu u modlu (smjesa je malo gušća, najbolje je rasporediti je kašikom).
Peći na 180 stepeni, 50-60 minuta (staviti u zagrijanu rernu).
Probati štapićem da li je gotovo pa ostaviti desetak minuta da se prohladi. Prevrnuti na tacnu,polako istresti kolac iz modle i posuti sećerom u prahu.
Kolač je lijep kad malo odstoji. Kada se skroz ohladi, možete ga staviti u
neku zatvorenu posudu ili kesu, da ne izgubi svježinu.
Idealno je poslužiti ga uz neki aromatični čaj ili šoljicu dobre crne
kafe.
Uživajte…Odlutajte malo u prošlost…
cure.ba