Parfe kocke ( Foto: Cure.ba )
Biskvitna podloga: 6 kom bjelanjaka, 20 dag šećera, 10 dag margarina otopljenog, 12 dag brašna, 2 žlice kakaa
Krema: 3 dag želatine u prahu (3 paketića), 25 dag šećera u prahu, 6 kom žumanjaka, 3 rebra čokolade otopljene, 8 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim veličine 28×37 cm.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3,5 dl vode, stavi na laganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
Hladiti oko 10 min., dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit, poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne, reži vlažnim nožem.
cure.ba