Kuća i hrana

Probajte ovaj recept ! – Narezani filovani krompir!

Napisao admin

Često ćete ga poslije ovoga ovako pripremati!


Foto: arhiva

Potrebno:

krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)

4-5 žlica maslaca

1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…

nekoliko komadića tanko rezananog suhog mesa

Priprema:

Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja

U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i suho meso. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.

 

 

kreativan.info

Komentari

komentara