Kuća i hrana

Za četiri osobe – Prijedlog za ručak: Vatrena piletina

Napisao admin

Malo više začinjeno !


Foto: arhiva

Sastojci:

– 1 manje pile

– 2 glavice crvenog luka

– 2 crvene paprike

– 1 žuta paprika babura

– 2 mrkve

– 4 paradajza

– 2 čena bijelog luka

– 200 g šampinjona

– 2 ljute papričice

– 1 dl ulja

– mješavina začina

– biber

Priprema:

1. Pile isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Paradajz, crvenu i žutu papriku isjeći na krupnije kocke. Mrkvu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu isjeći na kolutove, šampinjone na listove, a crveni i bijeli luk što sitnije isjeckati.

3. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk. Zatim dodati mrkvu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko propržiti.

4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara