Kuća i hrana

Ovaj recept napraviće vas pravim majstorom kulinarstva! – Karfiol zapečen u rerni.

Napisao admin

To, da je karfiol – prava vitaminska bomba, poznato je svima. On je san svakog nutricioniste, jer je bogat ogromnom količinom proteina, vitamina, minerala i drugih korisnih hranljivih materija.


Foto: arhiva

Probajte pripremiti karfiol na ovaj način, i uverićete se da će i najžešći  protivnici ovog povrća biti oduševljeni.

Karfiol zapečen u rerni. Recept

 

Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 1 supena kašika ulja

– 300 ml grčkog jogurta (možete ga zameniti gustim jogurtom)

– sok od jednog limuna

– 1 supena kašika kima

– 1 supena kašika izgnječenog belog luka

– 1 kafena kašika karija u prahu

– 0,5 kafene kašike bibera

– 2 kafene kašike soli

Priprema:

Karfiol zapečen u rerni

 

– Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i papir za pečenje)

– Dobro operite karfiol i uklonite svo zeleno lišće sa njega.

– U sudu promešajte jogurt sa limunovim sokom, dodajte kim, izgnječen beli luk, kari, biber i so. Sve dobro promešajte.

– Umočite glavicu karfiola u pripremljenu marinadu.

– Peći u rerni 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.

– Izvadite iz rerne, ohladite ga desetak minuta i servirajte ga sa zelenom salatom

 

 

 

femina.hr

Komentari

komentara