Foto:arhiva
Sastojci:
– 220 g čokolade
– 170 g margarina
– 1 kašika instant kafe
– 3 jajeta
– 250 g brašna
– 100 g šećera u prahu
– 1 prašak za pecivo
– 150 g višanja
Priprema:
1. U posudu pogodnoj za kuhanje na pari izlomiti na kockice 120 g čokolade.
2. Dodati isjeckan margarin i instant kafu, pa topiti na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. U dubljoj posudi pjenasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer u prahu. Zatim umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, te dodati otopljenu čokoladu. Mešati kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Na kraju, u dobijenu smjesu dodati višnje i preostalu čokoladu izlomljenu na kockice, a zatim promiješati žicom.
5. Kalupe za mafine premazati margarinom, uliti smjesu i peći u rerni zagrijanoj na 200°C. Čačkalicom provjeriti da li su pečeni.
6. Dekorisati po želji
ljepotaizdravlje.ba