Kora
– 250g mlevenog plazma keksa
– 40g putera
– 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
– 30 g cokolade u prahu
Fil
– 250 g krem sira
– 50 g secera
– 150 g nutelle
– 0,5 l slatke pavlake
Ganache krema
– 150 g cokolade noisette ili neka druga mlečna čokolada
– 150 ml slatke pavlake
Priprema
Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.
Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom, piše “Coolinarka“.
Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Prelijte preko torte.