Ljubitelj ste kiflica, lisnatog tijesta i ostalih peciva? Ovaj ćete recept naprosto zavoljeti! Donosimo vam kako napraviti domaće lisnato tijesto u vašem domu. Lako,brzo i jednostavno a ukusno! Probajte!
Sastojci:
1 cijelo jaje
malo soli
1 margarin
1 čaša jogurta
brašna po potrebi
Priprema
Pomiješati jogurt i jaje, dodati malo soli i brašna, tako da se dobije mekše tijesto. Tijesto razvući, pa premazati četvrtinom margarina.
Nakon toga tijesto presaviti. Zatim ga presaviti i to na slijedeći način: presavijte prvo po dužini lijevu, pa desnu trećinu prema sredini, pa isti postupak ponovite i po horizontali. Tako presavijeno tijesto ostavite da odstoji u frižideru otprilike 30-ak minuta.
Ovaj postupak ponavljate sveukupno 4 puta.
Gotovo tijesto razvucite na debljinu oko centimetra, isjecite odabrani oblik i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva. Kada tijesto naraste, smanjite štednjak na oko 160 stupnjeva i pecite još malo dok ne porumeni i bude gotovo, piše “Dnevno“.
cure.ba