(Foto: arhiva)
Sastojci:
4 zrela paradajza
2 crvene roge paprike
1,5 dl supe od povrća
40 ml maslinovog ulja
1 kašika sjeckanog povrća
biber
so
Priprema:
1. Paradajz dobro oprati i presjeći napola, papriku uzdužno presjeći i čistiti od sjemena i peteljke.
2. Očišćeno povrće preliti maslinovim uljem, začiniti po ukusu i promiješati, a zatim preručiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrijanoj na 200°S dok povrće ne svene i omekša.
3. Nakon toga, pečeno povrće s malo supe izmiksati u blenderu. Preručiti u odgovarajuću posudu i ispasirati da bi se odstranila opna povrća. Dobijenu kašu sipati u šerpu, naliti supom, posuti sjeckanim peršunom i začiniti po ukusu, pa kuvati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
4. Gotovu čorbu, po želji, poslužiti uz tostirani hljeb.
žena.hr