(Foto: arhiva)
Priprema:
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
žličica usitnjenog peršina
1 konzerva pelate rajčica
1 žličica šećera
250 g tjestenine
začini po želji
parmezan po želji
Postupak:
Na maslinovu ulju popržite usitnjeni češnjak i peršin pa tomu dodajte pelate i njihovu tekućinu iz konzerve. Sirovu tjesteninu dodajte toj smjesi i začinite sve po želji. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte malo vode. Za 15 minuta imat ćete gotovo jelo na stolu, pravi dašak Italije, piše “Dnevno“.
Prije posluživanja jelo zalijte s nekoliko kapi maslinova ulja ili dodajte malo maslaca i promiješajte. Ovo jelo može biti glavno jelo, ali i prilog, ovisno o vašem ukusu. U svakom slučaju, uživat ćete.
haber.ba