Kuća i hrana

Recept… – TOLIKO MEKE I LAGANE DA SE TO NE MOŽE RIJEČIMA OPISATI: MLIJEČNE ROLNICE

Napisao admin

Recept…


MLIJEČNE ROLNICE

Sastojci

– 5 dl tople vode
– 1.5 dl (65 gr) mlijeka u prahu
– 12 gr suhog kvasca
– 800-900 gr brašna
– 50 gr šećera
– 1.5 kasikica soli
– 75 gr otopljenog maslaca
– 1 jaje
– 50 gr otopljenog maslaca za premazivanje

Priprema

Dodajte 1,5 dl mlijeka u prahu u 5 dl tople vode,otopite maslac i dodajte i njega! Brašno prosijte u zdjelu i dodajte kvasac, šećer,sol,jaje i toplu vodu sa mlijekom i maslacem!

Umjesite fino meko tjesto,na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu.Prekrijte zdjelu i stavite na toplo da udvostruci volumen,ca.50-60 min.zavisno od topline mjesta, piše Coolinarka.

Kada je tjesto udvostručilo volumen, lagano ga premjesite,pobrašnite radnu površinu i istresite tjesto. Razvucite ga ca.40x45cm, premažite otopljenim maslacem i isjecite pravokutnike ca.7×15 cm.

Svaki pravokutnik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju od štednjaka,podloženu pekpapirom! Malo ih odmaknite jednu od druge, jer će one jos narasti.

Ostavite ih jos nekih 30 min. na toplom mjestu. Dok se rolnice “odmaraju”,zagrijte pećnicu na 200′ i pecite ca 20 min. ili dok ne dobiju finu rumenu boju.

Pečene rolnice izvadite i premažite vrućim otopljenim maslacem i istavite ih da malo “stanu” i naravno poslužite.

cure.ba

Komentari

komentara