Kuća i hrana

S ovakvom PUNJENOM PAPRIKOM nećete stati na jednoj! – Pogledajte tajnu koja daje novi doživljaj ovom jelu!

Napisao admin

Donosimo vam recept koji će vas oboriti s nogu


Punjena paprika tradicionalno je jelo. Donosimo vam recept koji će vas oboriti s nogu. Mala tajna u ovom receptu je ta što se na kraju pri posluživanju preporučuje da se prelije sa vrhnjem koje će dati sasvim novi doživljaj vašoj punjenoj paprici, piše Dnevno.

Potrebno je:
10 manjih žutih paprika
400g mljevenog mesa
3 žlice ulja
1 glavica crvenog luka
1 jaje (može i bez)
5 žlice riže
peršin
1 žlica brašna
2 žlice umaka od rajčice (ili 5 rajčica)
malo bibera
sol
4 žlice vrhnja

Priprema:
Paprike operete, izdubite, a ako ima neka ljuta operete je prvo vrućom, a zatim hladnom vodom.
Luk sitno isjeckate i propržite ga malo na ulju.
Rižu operete i zatim je dodate luku i malo pirjate.
Na kraju dodate papar, sol, meso, isjeckani peršin, jaje i sve dobro promiješate.
Ovom smjesom napunite paprike ali ne do vrha jer riža prilikom kuhanja nabubri.
Paprike poredate u lonac tako da otvor bude prema gore, prelijete ih vodom koju ste prethodno pomiješali s umakom od rajčice i ostavite ih da kuhaju jedan sat na laganoj vatri.
Na preostalom ulju napravi se zaprška, zalije se s malo vode, ostavite da prokuha i s njom zalijete paprike i ostavite ih da se još malo kuhaju.
Paprike su još ukusnije ako se pri posluživanju preliju s vrhnjem.

Ako koristite svježu rajčicu, prvo se prokuha, a zatim propasira i zajedno s vodom dodaju se paprikama.

cure.ba

Komentari

komentara