Nutela kolač (Foto: Kurir)
Sastojci
♦ 3 kašike „nutele“
♦ 1 jaje
♦ 2 kašike mleka
♦ 2 kašike ulja
♦ 3 kašike brašna
♦ 3 kašike šećera (po želji može i više jer kolač nije previše sladak)
♦ 1 kašika kakaoa
♦ 1/4 kašike sode bikarbone
Priprema
U šolju stavite jaje, mleko, ulje i „nutelu“ i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ubacite prosejano brašno i kakao, sprečavajući tako stvaranje grudvica. Dodajte šećer i sodu bikarbonu i pomešajte sastojke. Stavite šolju u mikrotalasnu na najvišu temperaturu jedan minut. Ako je smesa i dalje retka, šolju možete vratiti u mikorotalasnu, ali celokupno vreme pečenja ne bi smelo da bude duže od dva minuta. Gotov kolač po želji pospite šećerom u prahu.
Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/63-57-057
kurir