Torta (Foto: Zena.hr)
Sastojci
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
2 Vanilin šećera Dolcela
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela
400 g jagoda
Priprema
*Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. *Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
*Vrhnje istucite u šlag i umješajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
*Želatinu napravite po uputstvima, te ju postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
*Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
*Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
ja na kraju jagode prelijem preljevom za tortu, ali i ne mora
zena.hr