Banana desert (Foto: zadovoljna.hr)
Za ovaj simpatični recept ne morate paliti pećnicu niti mikser
Sastojci:
Banane
Čokolada (70% kakaa)
Maslac od kikirikija glatki
Mrvljeni lješnjaci
Priprema:
Bananu ogulite, ravno odrežite krajeve i prepolovite je na pola, a sredinu izdubite rezačem za jabuku. Rastopite čokoladu i dok je još topla banane umočite u čokoladu do polovice.
Lješnjake smrvite u komadiće i stavite ih na tanjur. Dok je čokolada još topla bananu nježno uvaljajte u lješnjake ili ako vam je lakše lješnjake posipajte po čokoladi.
Banane napunite maslacom od kikirikija ili s nekom vama dragom, gustom kremom
Maslac od kikirikija stavite u špricu za kolače ili vrećicu za ukrašavanje. Napunite banane smjesom do vrha i po želji ukrasite. Slasticu stavite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne.
Savjet:
– Banane vrlo brzo promijene boju zato ih konzumirajte odmah ili ih namočite u sok od limuna.
– Želi te li jaču aromu lješnjaka kratko ih popržite na tavi.
zadovoljna.hr