Brza kapri torta (Foto: Kuhinjica.rs)
Sastojci
Kora
400 g integralnog keksa
200 ml soka od višanja
50 g margarina
Fil 1
400 ml slatke pavlake
400 g višanja
100 g mlečene čokolade
Preliv
800 ml soka od višanja
3 želatina
250 g šećera
Priprema
U činiju staviti mleveni keks, rastopljen margarin i sok od višanja, umesiti i koru rasporediti po okruglom kalupu. Razmuti želatin sa malo soka od višnje, a ostatak soka staviti da se zagreje. Dodati šećer, promešati, ostaviti da žele provri, a zatim dodati želatin, promešati i ostaviti žele da se prohladi. Rastopiti mlečnu čokoladu, malo prohladiti, sjediniti sa ulupanom slatkom pavlakom i pripremiti fil. U fil dodati i oceđene višnje i promešati. Na koru od keksa staviti čokoladni fil sa višnjama, zatim preliti želeom i ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne.
kuhinjica.rs