Griz kocke (Foto: Domacica.nrt)
Sastojci
Kora
1/2 l vode
1/2 l mleka
200 g šećera
200g griza
100g čokolade
Fil
1 l mleka
4 pudinga od vanile
10 kašika šećera (može i više ako volite slađe)
150 g margarina
2 dl slatke pavlake (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru
150g čokolade,
3 kašike ulja, 50g margarina,
2 kašike šećera u prahu,
5 kašika mleka
Način pripreme
Za podlogu skuvati griz u kombinaciji vode i mleka sa šećerom. Kada se griz zgusne umešati natrganu čokoladu, dobro promešati dok se čokolada ne otopi i dok sva smesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smestiti polutekuću smesu od grisa. Za kremu zakuvati oko 7 -8 dl mleka a ostatak mleka pomešati sa pudingom i šećerom. Skuvati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz mešanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umešati mikserom izrađen margarin i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Kremom premazati podlogu od griza. Sve dobro rashladiti i naneti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomešana sa uljem, margarinom, šećerom i mlekom.
domacica.net