Kuća i hrana

Super recept – Torta nad tortama

Napisao admin

Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Sastojci

Za kore:
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mljevenih oraha
3 x 2 kašika brašna

Za krem:
1 litar mlijeka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr čokolade
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem

Priprema

Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomiješati i lagano varjacom umješati u umućene bjelance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem: 7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah šećera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmješati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađeniim kremom.

1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama.

Posluživanje

Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.

korisno.net

Komentari

komentara