Začini (Foto: Blic)
Sigurno imate nekoliko začina koji uvek upotrebljavate uz sva jela, ali da li ste znali da kombinovanjem određenih začina možete da postignete zaista jedinstveni ukus? Takođe, postoje začini koji mnogo bolje idu uz određenu hranu od drugih. Pogledajte ovaj mali vodič kroz koji možete da naučite uz koje uobičajene namirnice ide koji najčešće korišćeni začin.
PILETINA
Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah
Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, peršun, majoran, žalfija
Ostalo: limun, beli luk, soja sos, belo vino, pesto sos, đumbir
RIBA
Suvo bilje i začini: korijander, čili
Sveže bilje: estragon, krbuljica, majoran, vlasac, mirođija, peršun
Ostalo: limun, senf, đumbir, pesto sos, soja sos
SVINJETINA
Suvo bilje i začini: žalfija, ruzmarin, majčina dušica
Sveže bilje: žalfija, ruzmarin, majčina dušica
Ostalo: senf, beli luk
GOVEDINA
Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica
Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica
Ostalo: crveno vino, beli luk
JAGNJETINA
Suvo bilje i začini: cimet, harisa
Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, menta
Ostalo: beli luk
PEČENO ILI KUVANO POVRĆE
Suvo bilje i začini: majčina dušica, origano, ruzmarin, majoran, čili
Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, mirođija
Ostalo: limun, maslinovo ulje, puter, pesto sos
KROMPIR
Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica
Sveže bilje: ruzmarin, peršun, majčina dušica
Ostalo: maslinovo ulje, puter, pesto sos
blic