Kuća i hrana

Nevjerovatno ukusne – Ruske šubare!

Napisao admin

Vrlo su interesantnog izgleda a i vrlo ukusne!!!


Ruske šubare (Foto: Kuhinjica.rs)

Vrijeme pripremanja: 120 min.

Sastojci

Za koru:

    6 jaja
    300 g šećera
    10 kašika vruće vode
    1 prašak za pecivo
    2 kašike kakaa
    250 g brašna
    1 kašika ulja

Za fil:

    0,5l mlijeka
    5 kašika gustina
    1 margarin
    2 vanil-šećera
    250 g šećera u prahu

Za glazuru:

    1 kašika ulja
    6 kašika mlijeka
    100 g čokolade
    1 kašika šećera
    200 g kokosovog brašna

Priprema

Kora: Umutiti 6 jaja sa 300 g šećera. Zatim dodati 10 kašika vruće vode, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa, 250 g brašna i 1 kašiku ulja. Sve to umutiti mikserom i sipati u pleh obložen hartijom. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta. Fil: Staviti 0,5l mlijeka da provri sa 5 kašika gustina razmućenog sa malo mlijeka. Kada se ohladi dodati 1 margarin, 2 vanil-šećera i 250 g šećera u prahu. Sve sastojke sjediniti mikserom. Glazura: U manju šerpu sipati 6 kašika mlijeka, 100 g čokolade za kuhanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera. Šerpu staviti na šporet dok se čokolada ne istopi. Ispečenu koru čašom ili modlom isjeći na krugove. Na jednu stranu kruga namazati fil i poklopiti je drugim krugom. Zatim filom namazati i stranice kolača. Svaki kolač uvaljati u kokosovo brašno i vrhove preliti predhodno napravljenom glazurom.

kuhinjica.rs

Komentari

komentara