Kolač (Foto: Zadovoljna.hr)
Brzinu pripreme daje mjera na šalice, dakle bez očitavanja brojki na kuhinjskoj vagi te sloboda kojom sastojke možete zamijeniti bilo kojim drugima, a vama pri ruci. Brzo, sočno, čokoladno i mamino – boljeg nema!
Brzinski čokoladni kolač mjeren šalicama i gotov u 3 poteza (Foto: Sweetheart)
Sastojci:
– 2 cijela jaja
– 2 šalice naribanih jabuka ili mrkve
– 1 šalica šećera
– 1 šalice griza ili pola šalice griza, pola šalice integralnog brašna
– 1 šalica mljevenih oraha/lješnjaka/badema
– 1 šalica mlijeka
– 0,5 šalice ulja
– 1 žlica kakao praha
– 1 kesica praška za pecivo
– 100 g višanja (nije obavezno)
Priprema:
Jaja dobro izmiksajte sa šećerom – da postanu pjenasta. Dodajte mlijeko, ulje, kakao. Promiješajte. Zatim dodajte jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i višnje. Sve promiješajte lagano, da se sjedini. Izlijte u pripremljen kalup i pecite na 180°C. Čačkalicom isprobajte je li kolač pečen.
Čokoladna glazura
– 100 g čokolade
– 70 g maslaca
Priprema:
Maslac i čokoladu otopite na pari. Još topli kolač prelijte glazurom. Ostavite da se ohladi.
zadovoljna.hr