Šeherezada torta (Foto: Kuhinjica.rs)
Vrijeme pripremanja: 60 min.
Sastojci
600 g (2 pakovanja) turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml mineralne vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1l mlijeka
3 kesice pudinga od karamele
9 kašika šećera
Priprema
Skuhati puding u mleku sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi, povremeno mješajući da se ne bi stvorila korica. Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom. Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa mineralnom vodom. Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazati sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta. Završiti šlagom i ukrasiti po želji. Keks se ne kvasi! Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.
kuhinjica.rs