Kuća i hrana

Kao iz pekare – Recept za domaće slance! (FOTO)

Napisao admin

Isprobajte recept za domaće slance.


Domaći slanci (Foto: kuharica.kontin.info)

Potreban materijal za oko 12 komada:

500g mekog brašna
40g svežeg kvasca
3 kašike kisele pavlake
50ml ulja
oko 250ml mleka

Za slani preliv

3 kašike mekog brašna
3 kašike soli
voda po potrebi, oko 80ml

Priprema:

Od date količine mleka odvojiti malo, razmrviti kvasac i ostaviti da nadođe. U brašno dodati ulje, kiselu pavlaku i nadošli kvasac. Postepeno dodavati ostatak toplog mleka i zamesiti mekano testo. Ostaviti testo na toplom mestu, pokriveno kuhinjskom salvetom, da odstoji dok se ne udvostruči, nekih 30 minuta. Nadošlo testo još jednom kratko premesiti i od njega odvajati kuglice veličine jajeta. Svaku kuglicu rastanjiti kao za tortilje, a zatim je umotati kao štapić. Formirane slance ređati na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim svaki premazati mešavinom mleka i ulja. Slance peći na 200C oko 15 minuta. Par minuta pre nego budu gotovi izvaditi ih i preliti slanim prelivom i vratiti u rernu da se dopeku. Slani preliv napravite tako što ćete izmešati sve potrebne sastojke, a u zavisnosti od gustine, korigovati dodavanjem vode (ako je mnogo gusto) ili brašna (ako je mnogo retko). Potrebno je dobiti smesu malo gušću nego za palačinke. Pečene slance pokriti par minuta kuhinjskom salvetom pre služenja.

kuharica.kontin.info

Komentari

komentara