Hurmašice (Foto: Recepti.hr)
Sastojci
1 margarin-250 gr
12 kas(jusni)secera
2 jaja
2 kas(jusne)ulja
100 gr kokosovog brasna
brasno po potrebi
korica od limuna
zaljev
1 l vode
1 kg secera
postupak
prije nego sve zapocnemo redit,stavi se zaljev da prokuha 10 min,jer jedno uvijek mora bit hladno
tijesto
Margarin i od 1 kg secera od zaljeva odvojimo 12 kas u margarin i dobro umutimo.moze mikserom a ja to radim sve rukom.mora bit dobro umutit da se ne osjeti secer pod rukom. Dodati jaja pa opet mutiti ,zatim ulje i kokosovo brasno.znaci samo treba malo duze mutiti margarin i secer a ostalo sve ide brzo.brasno dodajemo po potrebi i pzp.kad tijesto vec bude gotovo,pravimo kuglice pa na rendetu oblikujemohurmasicu.velicina oze bit i manje i vece.
recepti.hr