Sacher torta (Foto: Coolinarka)
Tijesto:
8 jaja
6 žlica šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg mljevenih oraha
Priprema:
Posebno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano umješati snijeg od bjelanjaka, može i bez miksanja (ručno).
Staviti peći na 180 C otprilike pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo). Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati đemom od marelice. Na ohlađeno tijesto staviti kremu!
Krema:
pola l vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
Pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi. Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti.
recepti.hr