Čarolija torta (Foto: Cure.ba)
Sastojci:
Kora:
12 jaja
12 kašike šećera
12 kašike brašna
12 kašike oraha
3 prašak za pecivo
3 čokoladno mlijeka
Od ovoga se prave 3 kore.
Fil:
800 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
300 gr mljevene plazme
Ukrašavanje:
100 gr šlaga
50 ml mlijeka
Priprema:
Kora: Mutiti jaja dok ne postanu pjenasta, dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Kada se otopi dodati brašno i laganim pokretima miješati kada se sjedini, dodati mljevene orahe. Sipati u tepsiju i peći na 250 stepeni 10-15 minuta. Kada se ispeče ostaviti da se ohladi 5 minuta i preliti jednim čokoladnim mlijekom. Tako pripremiti i ostale dvije kore.
Fil: Slatku pavlaku mutiti, dodati kašiku šećera i mutiti dok ne postane pjenasto. Kada postane pjenasto dodati mljevenu plazmu i promiješati.
FIlovati: kora, fil, kora, fil, kora, fil na kraju umutiti šlag sa mlijekom i ukrasiti. Moze se ukrasiti mljevenom plazmom i čokoladom kao što sam ja, piše Marijina kuhinjica.
Prijatno!
cure.ba