Kuća i hrana

Jednostavan i prefin – Čarolija torta!

Napisao admin

Čarolija torta ….


Čarolija torta (Foto: Cure.ba)

Sastojci:

Kora:

12 jaja

12 kašike šećera

12 kašike brašna

12 kašike oraha

3 prašak za pecivo

3 čokoladno mlijeka

Od ovoga se prave 3 kore.

Fil:

800 ml slatke pavlake

1 kašika šećera

300 gr mljevene plazme

Ukrašavanje:

100 gr šlaga

50 ml mlijeka

Priprema:

Kora: Mutiti jaja dok ne postanu pjenasta, dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Kada se otopi dodati brašno i laganim pokretima miješati kada se sjedini, dodati mljevene orahe. Sipati u tepsiju i peći na 250 stepeni 10-15 minuta. Kada se ispeče ostaviti da se ohladi 5 minuta i preliti jednim čokoladnim mlijekom. Tako pripremiti i ostale dvije kore.

Fil: Slatku pavlaku mutiti, dodati kašiku šećera i mutiti dok ne postane pjenasto. Kada postane pjenasto dodati mljevenu plazmu i promiješati.

FIlovati: kora, fil, kora, fil, kora, fil na kraju umutiti šlag sa mlijekom i ukrasiti. Moze se ukrasiti mljevenom plazmom i čokoladom kao što sam ja, piše Marijina kuhinjica.

Prijatno!

cure.ba

Komentari

komentara