Kuća i hrana

Neodoljivi slatkiš – Kasato torta sa čokoladom!

Napisao admin

Napravite Kasato tortu sa čokoladom …


Kasato torta (Foto: Pobjeda.me)

Potrebno: Petsto grama keksa, 200 grama  oraha, 250 grama  putera, četiri  kašike šećera, dvije  kesice vanilin šećera, 200 grama  šećera u prahu, 200 grama  suvog grožđa, 100 grama  čokolade, pola litra mlijeka, četiri jaja i  rum.

Priprema: Na pari umutiti četiri  žumanca sa četiri  kašike šećera i vanilin šećerom , smjesa treba da bude gusta.

Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu.
U prohlađenu smjesu od žumanaca dodati umućen puter i mutiti dok ne postane pjenasto.

Keks krupnije izlomiti i preliti hladnim mlijekom. Dodati isjeckano suvo grožđe poprskano rumom, isjeckane orahe i rastopljenu čokoladu.

Dobro izmiješati i sastaviti sa smjesom od  žumanaca. Zatim, oblikovati tortu.

Ušpinovati 250 grama  šećera sa malo vode gušće nego za slatko.
Umutiti snijeg od bjelanaca i u tankom mlazu sipati ušpinovan šećer neprekidno muteći.
Mutiti dok se smjesa ne ohladi, pa preliti preko torte.

pobjeda.me

Komentari

komentara