Kuća i hrana

Prijedlog za ručak – Savršen ručak zaposlene majke!

Napisao admin

Zaposlene mame odlično znaju šta znači spremati uveče ručkove za sutra ili vikendom nakuvavati pasulje i sarme, punjene paprike, kisjele kupuse za nekoliko dana… I onda kad dođeš s posla, em podgrijavaš ručak, em opet uveče moraš da spremaš za sutradan… pa kad već podgrijavam ručak, bolje odmah da ga spremim, je li tako?


Ručak (Foto: coolinarka)

Sastojci

Broj osoba:
    3 osobe

    Tjestenina po želji
     integralna, zelena, obična ili kombinovana
     tjestenina po želji i ukusu
    Ćureće grudi
     300 g ćurećih grudi
     1 kašika maslinovog ulja
     so, biber, ruzmarin…
     sok od jednog limuna
     2 dl neutralne pavlake (vrhnje za kuvanje)

Priprema

Vrijeme pripreme:
    22 min

Težina:
    Jednostavno

    1
    Ćuretinu pripremite prethodno veče (3 minuta): isijecite je na komade, ne mnogo sitne, ne mnogo krupne. Posolite, začinite po želji, sipajte preko nje maslinovo ulje i limunov sok i ostavite u poklopljenoj posudi da prenoći u frižideru.
    2
    Kad stignete s posla, dok djeca postavljaju pribor za jelo, u šerpu stavite tjesteninu da se skuva (8-10 minuta).
    3
    Za to vrijeme na dobro zagrijanom teflonskom tiganju 5-7 minuta pržite ćuretinu (samo onako izručite iz posude – ćuretina je mekana i sočna), pa zalijte neutralnom pavlakom, promiješajte i pustite da 2 minuta prokuva. Nama se dopada kad ćuretina ostane svijetle boje. Ko voli, može i malo jače da je poprži.
    4
    Sastavite ocijeđenu tjesteninu i ćuretinu, sipajte u tanjire i navalite!
    5
    Ko voli, neka pospe parmezanom. Ko ne voli, ne mora 😀

Posluživanje

Umjesto ćuretine se, naravno, može koristiti neko drugo meso: piletina, svinjska krtina, bilo koje prethodno izmarinirano meso, koje ne zahtijeva dugo prženje.

coolinarka.com

Komentari

komentara