Rolat od oblande (Foto: coolinarka)
Sastojci
200 gr. secera u prahu
1 jaje
200 gr. mljeveni oraha
200 gr. mljevenog keksa
200 gr. otoljene cokolade
200 gr. putera
2 kasike mlijeka
2 kasike soka od limuna
2-3 lista oblatine
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
Na pocetku oblatine stavit izmedju navlazeni krpa da oblatine omeknu.
Na pari izmutit secer u prahu i jaje pa dodat cokoladu i mjesat zicom dok se cokolada ne istopi.
Kad se cokolada istopila sve to istrest u vecu posudu.
Zatim dodavat poredu sastojke kako su napisani.
Puter treba bit omeknut na sobnoj temperaturi tako da ga mozete izmjesat sa ostalim sastojcima.
Kad ste sve dobro spojili i oblatine omekle rasporedite ravnomjerno fil preko oblatina.
Oblatine ostavite na zraku da se osuse,kad su se dobro osusile zamotajte u foliju i stavite u frizider.
Ni slucajno zamotavat dok se skroz ne osuse .
coolinarka.com