Kuća i hrana

Iz kuhinje naših baka – Recept za najfinije mekane palačinke

Napisao admin

Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji.


Palačinke (Foto: magazin.ba)

Sastojci:
– 3 jaja
– 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
– 350 ml mlijeka
– 1 dcl mineralne vode
– malo soli
– 2 žličice ulja
– pola žličice ruma

Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

magazin.ba

Komentari

komentara