Čokoladna torta (Foto: ilustracija)
Sastojci
400g biskvit patišpan (u marketu sam ga platila 1eur)
80g puding od čokolade (platila 40centi)
120g šlag krema (platila 90centi)
3 banane (500g platila 90centi)
boja za kolace (platila 60centi)
1l mlijeka i 3dl kisele vode sam imala kod kuće
12kašika šećera (imala kod kuće)
Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
Priprema
1 Skuhati 80g pudinga sa 1l mlijeka i 12 kašika šećera. Ostaviti da se prohladi.
2 Potom puding podijeliti na dva dijela. Prvi dio namazati na patišpan, zatim poredati banane isjeckane na kolutove, namazati drugi dio pudinga.
3 Umutiti šlag krem sa 3dl hladne kisele vode i dodati malo boje po želji. Namazati šlag krem preko pudinga i voalà! Ukrasiti po želji 🙂 Bon apetit!
coolinarka.com