Nutella (foto: cure.ba)
Sastojci:
– Šalica Nutelle (ili jedno malo pakovanje)
– 500 – 600 ml Slatkog vrhnja
– 1 Kondenzirano mlijeko
– Čokolada s lješnjacima ili bijela čokolada
Priprema:
1. U zdjelu za miksanje ulijte slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko
2. Mikserom ili pjenjačom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, bijelu masu
3. U masu dodajte Nutelle i sve dobro izmiješajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će Nutelli trebati nešto dulje da se rastopi i poveže s ostatkom smjese
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smjesu te sve lagano izmiješajte
5. Sladoled prelijte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Savjet:
– Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti mlijeko u prahu, ali umjesto litre vode dodajte samo oko 3 – 4 dl
– Želite li da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, prelijte u blender ili posudu za miksanje, izmiksajte te vratite u zamrzivač na još 4 sata.
zadovoljna.hr