Za tijesto:
1200 g brašna
600 g tople vode
1 paketić kvasca
4 kašike šećera
2 kašike soli
1 prašak za pecivo
200 g ulja
200 g vode, šećer, kvasaci 100 g brašna pomešati i ostaviti da nadođe kvasac. U nadošao kvasac dodati preostalu vodu, so i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto sa preostalim brašnom. Tijesto je mekše. Od umiješenog testa sa nauljenim rukama odvajati loptice veličine oraha.
Svaku lopticu na nauljenu površinu razvući što tanje i staviti fil po želji, a mogu i prazne su jako ukusne. Na krajevima malo isjeći tijesto, prenosi “Informer“.
Sve radite odmah nista se ne čeka da tijesto naraste. Redovno polivajte ulje na površinu na kojoj radite. Napravljene kiflice namažite umućenim jajetom sa malo ulja i pospite susamom.
Premazivanje:
1 jaje
50 g susama
Kiflice peći odmah na 220 C do lepo porumene oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne i odmah služiti.