Kuća i hrana

Sočan i hrskav: Recept za savršen seljački krompir

Napisao H. H.

Uživat ćete u ovom receptu za savršeno spremljene i ukusne krompire!

Ovakav pečeni krompir još niste probali, a savršen je izbor za svaki ručak!

Sastojci:

5 većih krompira
kašičica bio začina
malo soli i bibera
šolja krupno mljevenog kukuruznog brašna
Priprema:

Krompire oljuštiti, oprati i presjeći na polovine. U činiji pomiješati kukuruzno brašno, so, biber i bio začin i u tu smjesu uvaljati vlažne krompire. Krompire redati u tepsiju sa presječenim dijelom nagore i peći u rerni dok ne porumene (oko dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi).

Tepsiju nije potrebno premazivati uljem, jer se krompir peče na suho. Po želji na pečene krompire možete dodati isjeckani svježi peršun i bijeli luk, a odličan dodatak je i sojin jogurt, piše “Krstarica“.

Služiti sa salatom.

Komentari

komentara