Kuća i hrana

Ovako pripremljen krompir će vam se topiti u ustima!

Napisao H. H.

Recept

Sastojci

1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha supe od gljiva
nešto bibera, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu
Priprema:

1. Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2. Prah supe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3. Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4. Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5. Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6. Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi,piše Aura

Posluživanje:
Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti za ovakva jela. Kod vegete oprezno zbog soli u supi i slanosti sira.

Komentari

komentara