Kuća i hrana

BAKLAVA EMILI: Po okusu kao prava baklava, a gotova za samo pola sata

Napisao H. H.

Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.

Sastojci:

● 4 jaja

● 2 šoljice (od 2 dl) šećera

● 1 šoljica ulja

● 1 šoljica mlijeka
● 1 šoljica griza

● 1 šoljica oštrog brašna

● 2 šoljice mljevenih oraha

Za preljev:

● 1/2 l vode i 2 šoljice šećera

Priprema:

Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata, piše Aura.

Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.

Posuti mljevenim orasima.

Komentari

komentara