Čokoladni kolač (foto: smedia)
Sastojci:
2,5dcl vruće vode
o,6o dcl mlijeka
25o gr margarina
275 gr šećera
2oo gr tamne čokolade
2 jaja
1 kašičica vanilija šećera
26o gr brašna
1 kašičica kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Sastojke nemorate topiti nad parom nego u teflon tavi na laganoj temperaturi.
Kad se fil sjedini ostavite ga da se ohladi, a fil je znači: vruća voda, mlijeko, margarin, šećer, čokolada.
Jaja umutite sa vanilijom šećerom, u brašno dodajte sodu bikarbonu i kakao i kad se fil ohladi sastavite ga sa jajima i brašnom ali ručno mješajući. Tortu pecite na 15o stepeni 9o minuta.
Kad je izvadite iz kalupa i kad se ohladi na nju prvo nanesite malo šlaga.
Od vrhnja za šlag od 2oo ml pola umutite u šlag ali ne prečvrsto i to nanesite na kolač, a drugu polovinu blago zagrijte i u njoj otopite dvije štangle čokolade i time prelijte kolač.
tortekolaci.com